Свързани статии: Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация

...
Свързани статии: Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Вместо да се готви за война с нас, Великобритания да си припомни, че никой никога не е успявал да надделее над нас

Свързани публикации: Началникът на сухопътните войски на Англия приканва за готовност и подготовка за война с Русия

Британските управляващи би трябвало да се съсредоточат върху занемаряване на курса на борба с Русия, вместо да разискват опцията за боен спор сред страните. Това съобщи съветският дипломат в Лондон Андрей Келин след присъединяване си в церемонията по отбелязването на 80-годишнината от повдигането на обсадата на Ленинград.

" Днес, в напрегнатата политическа конюнктура, внезапно чуваме апели за подготка за война с Русия в неразбираемото бъдеще. Ние чухме това и го взехме под внимание. Не виждаме никаква причина за такова говорене. В тази връзка е доста значимо младите политици да познават, да учат и да помнят уроците на историята. Никой в никакъв случай не е успявал да надделее над нас. Това е доста значимо. Фактът, че точно Съветският съюз имаше решителен принос за успеха ни над нацистка Германия, дружно със съдружниците, е добре непокътнат в паметта на доста британци ", сподели той.

" Нашият президент, когато одобри акредитивните писма на новия британски посланик в Москва Найджъл Кейси, съобщи, че съдействието през тези сложни години е послужило като основа за основаването на нови международни връзки. В тази връзка бих желал да кажа, че в този момент е належащо да се мисли не за възможна война с Русия, а за това по какъв начин да се излезе от тази серпантина на борба и по какъв начин да се сътвори актуализирана система на интернационалните връзки, учредена на тъждество, взаимно почитание и отчитане на ползите в региона на сигурността ", акцентира Келин.

Руският дипломат съобщи, че апелите на английското военно командване са били ориентирани към приемане на в допълнение финансиране за отбранителния бранш на кралството. " Неподготвени млади политици, които не са помирисвали дим и даже не помнят какво беше Студената война, вършат дръзки изказвания, че е необходимо да се укрепи армията и да се подготвим за някаква война - или през 2044 година, или след две години, мненията тук се разграничават. Всичко това се прави с една елементарна цел: да се опитат за следващ път да разбуни обществото и да се изстискат от него някакви пари за армията и създаване на въоръжените сили. Вероятно това е един от последните опити да се активизират общите настроения в интерес на милитаризацията ", показва той.

На 24 януари Патрик Сандърс, шеф на Генералния щаб на въоръжените сили на Обединеното кралство, по време на изявление на ревю за бронирани транспортни средства в Лондон, съобщи, че е належащо " да се образова и оборудва цивилната войска ", с цел да бъде подготвена за евентуална въоръжена борба и готовност. Генералът, представен от The Daily Telegraph, се опълчва на всеобщата военна тегоба, само че приканва жителите на кралството да се приготвят морално за възможен спор с Русия. 

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР